Halmstad Hundsim & Rehab

Hundtäcken

ReDog of Sweden hundtäcken är ett perfekt året-runt-täcke för alla väderlekar. Täcket går ner och skyddar hundens benmuskulatur och håller ryggen torr och varm, samtidigt är softshell-materialet följsamt och smidigt för hunden att röra sig i. Täckets elastiska benremmar är avtagbara, vilket gör att Du slipper lyfta på hundens ben för att sätta fast/ta av dem - perfekt för den äldre/skadade hunden.
Softshellmaterialet är utvalt för att hålla bra värme och samtidigt ge en bra andas-funktion. Det för även effektivt bort fukt från hundens kropp när den blivit blöt, vilket gör det lämpligt att använda täcket för att hunden ska torka fortare. Naturligtvis är täcket vattenavvisande och snabbtorkande. Det reflekterar kroppsvärmen och reducerar energiförlusten från hunden. Använd med fördel täcket vid upp- och nedvarvning. Under själva arbetsmomentet bör hunden jobba utan täcke.
Täcket är utrustat med reflexer runt om kroppen, och det finns ett insytt hål i nacken för koppel och halsband. Det går även bra att ha sele utanpå täcket, utan att det stör hundens rörelseförmåga.

Täckets lätta design och smidighet gör att Du enkelt kanta med täcket i träningsfickan eller i ryggsäcken när hunden inte bär det på sig. Täcket har mycket hög slittålighet, går att justera i nacke och bog samt runt magen.
Genom att använda täcket håller Du hunden torr och normalt varm i muskler och leder, vilket minimerar risker för onödiga skador.

TAXTÄCKE
Taxen har en lång rygg i förhållande till sina korta ben, vilket har begränsat utbudet av välsittande hundtäcken på marknaden. ReDogs taxtäcke sitter perfekt runt hundens bogparti och tillåter ändå full rörlighet. Täcket sträcker sig bak till hundens svansrot och ned över låren. Maggördeln ligger direkt mot bröstkorgen och det är ingen risk att hunden trampar i täcket under motion. Ta
Täckena maskintvättas i 40 C° utan blek/skölj/mjukmedel och lufttorkas. EJ TORKTUMLING. Efter flertalet tvättar kan den vattenavvisande effekten avta, vi rekommenderar då att utföra en impregnering av täcket anpassat för softshell för att återfå full effekt.

Priser:
25 cm - 450:-
30 cm - 450:-
33 cm - 550:-
36 cm - 550:-
42 cm - 650:-
48 cm - 750:-
55 cm - 750:-
62 cm - 850:-
69 cm - 850:-
76 cm - 850:-
Taxtäcken:
42 cm - 649:-
46 cm - 649:-
Vi skickar gärna täcken med post om så önskas. Maila oss vid önskemål.