Kategorier
Valpkurs¨

Valpkurs för hundar som ska uppföra sig fint i Uppsala

På valpkurs i Uppsala får du de verktyg som krävs för att hjälpa din hund till en välanpassad och bra vardag. Så slipper du få en odräglig och besvärlig jycke.

Ingen gillar en odräglig hund. Och tyvärr är det lätt hänt att en hund som inte får rätt träning blir just det. Odräglig. Olydig. Och allmänt svår att ha att göra med. En hund som inte fått bra förutsättningar i livet kan till och med utveckla problembeteenden som leder till att de måste avlivas.

Självklart är detta något du som hundägare vill göra allt för att undvika. Det är ju nämligen aldrig hundens fel, när de hamnat snett i livet och med sina beteenden. Utan ägarens. Sannolikt har en problemhund aldrig fått nöjet att sätta sin tass på en bra valpkurs.

Valpkurs ger dig verktyg för att hjälpa din hund

Om du tar med din hund på valpkurs i Uppsala kommer du inte bara få en välanpassad och välmående hund vid din sida. Du har också gett dig och hunden de rätta förutsättningarna för att skapa ett otroligt starkt band mellan er. För precis som med vilket förhållande som helst, så gäller det att arbeta för att skapa en bra relation mellan hund och hundägare.

Den relationen kommer aldrig kunna blomma ordentligt, om det råder minsta tvivel om vilka regler som gäller för hunden. Otydligt ledarskap är ofta något hundar upplever mycket negativt. Så tänk inte på lydnadsdelen av valpkursen som att du ska försöka styra din hund – utan som att du ska hjälpa den.

Kategorier
Hundträning

Hundkurs i Stockholm – viktigt för både hund och ägare

Du och din hund kan uppnå vad som helst tillsammans med ett samarbete grundat på mjuka och positiva metoder. Men det gäller att börja någonstans. Till exempel på en hundkurs i Stockholm.

Den relation du har med din hund är unik. Det är en relation som kan vara svår att förstå för den som inte har upplevt den. Men du vet vad det handlar om. Du vet vad du känner när du får ögonkontakt med din hund. Er relation är en avgörande grund att stå på när du ska träna med din hund. På en hundkurs i Stockholm får lära du dig de bästa, schystaste och mest framgångsrika metoderna för hur du kan samarbeta med din hund. Att gå en hundkurs är berikande både för människa och hund. Du lär dig alltid någonting nytt och får chans att ställa dina frågor till en riktig expert.

En hundkurs leder till en bättre relation

Även om du inte har något intresse av att tävla är det alltid att rekommendera att gå en hundkurs ändå. När du “kursar” med din hund lär ni er samarbeta. Du lär dig förstå din hund på ett djupare plan. Det kommer i längden leda till att även din hund förstår dig bättre, och i förlängningen får ni förutsättningar till en mer harmonisk vardag. Ta relationen med din hund på allvar. Hunden behöver aktivera sig och den vill samarbeta med dig. Gör det på en hundkurs i Stockholm för att få alla verktyg du behöver.

Kategorier
Okategoriserade

Viktigt att gå på en valpkurs i Göteborg

Valpen har nu äntligen kommit hem till er och det är dags att gå en valpkurs. I Göteborg kan ni hitta precis det ni letar efter, när det handlar om en valpkurs för er och den lilla valpen.

Den lilla valpen har äntligen kommit hem till er och lyckan är fullkomlig. Men ganska snart är viktigt att ni startar ert fortsatta liv genom att börja bygga upp rutiner och en god kommunikation er emellan. Om ni vill ha hjälp med det, och kanske även få komma ut och träffa andra, så är det klokt att gå en valpkurs i Göteborg. En kurs där ni får lära er att kommunicera med er valp, och valpen lär sig kommunicera med er. En förutsättning för att ni ska få ett riktigt bra liv tillsammans framöver.

Valpkurs för hela familjen

När ni har bestämt er för att gå en bra valpkurs så är det flera olika saker som ni ska tänka på. Kanske vill alla i familjen vara med på kursen, eller åtminstone sitta och titta på. Men det är viktigt att ni är medvetna om att det här är en kurs som först och främst är till för att valpen ska få en trygghet i er kommunikation. Därför är det klokt att man alltid har samma person ur familjen som går kursen med valpen och att man dessutom inte, som åskådare, gör något för att störa valpen och den som går med valpen på kursen.

Kategorier
Mat

Hundkurs i Stockholm gör det lätt

På en hundkurs i Stockholm lär man sig att umgås med sin hund och låta hunden ha roligt. Samtidigt lär den sig vardagslydnad och konsten att samspela med både andra hundar och människor.

Det är fantastiskt att ha en hund men man behöver ägna mycket tid åt att umgås med den. Hundar behöver röra på sig, få utmaningar och leka. De tycker om att förstå vad de ska göra och sedan göra det och få en liten belöning. Då blir det svansvift och mycket tillgivenhet.

Det svåra kan vara att få hunden att förstå vad man vill. Det räcker ju inte med orden utan det måste också finnas ett kroppsspråk och ett tonläge som är rätt. Konsten att tala med sin hund och låta den göra det man vill är inte så svår, men den kräver övning och tålamod. När man går en hundkurs får man chansen att lära sig språket och kanske också det tålamod som krävs.

Att hitta hundens eget språk och behov på en hundkurs

En del hundar behöver aktivera huvudet och vara smarta, andra behöver springa av sig och några vill bara jobba med nosen. Då gäller det att hitta den aktivitet som gör hunden lugn och harmonisk. På en hundkurs kan man få hjälp att hitta aktiviteten som hunden behöver och i träningshallen finns det massor av plats för olika övningar och påhitt. En agilitybana eller ett spår kan läggas ut, men man kan också träna den vanliga vardagslydnaden med sitt, ligg och fot. Läs mer om hundkurs på denna sida: hundkursstockholm.nu

Kategorier
Mat

Hundfoder – en viktig del av hundens hälsa

Har du just köpt sin första hund är det inte konstigt att du känner dig överväldigad när du ser alla olika slags hundfoder att välja mellan. Hur väljer du rätt hundmat till din pälsbeklädda vän?

Tillsatser av vitaminer och mineraler är vanligt i torrfoder och våtfoder. Det kan ibland vara bra, speciellt när hunden är ung och aktiv. Dock är vissa andra tillsatser sällan lika välkomna. Många väljer exempelvis att köpa spannmålsfritt foder till sin hund. Detta speciellt om de har en hund som visar tecken på glutenallergi. Att många hundar är känsliga mot spannmål är kanske inte så konstigt. I det vilda får de sällan i sig processade ingredienser. Äter de ett dött djur är det främst rått kött och eventuellt lite ”grönt” från djurets mage som de får i sig. Vissa hundägare väljer därför att försöka efterlikna den naturliga dieten så gott det går.

Byte av hundfoder kan förbättra hundens hälsa

Gaser och diarrér är tydliga tecken på att hunden inte kommer överens med sitt foder. Oftast blir magproblemen snabbt bättre efter ett foderbyte. Hundfoder går att hitta i många matvarubutiker, men visste du att du även kan hitta prisvärt hundfoder hos Rusta och liknande butiker? Att välja ett hundfoder med få ingredienser är ett tryggare val om du har en hund med känslig mage. Detta kan lustigt nog ibland bli dyrare än mer processad mat med många tillsatser. Frågan är väl om du verkligen vill sätta ett pris på din lurviga kompis hälsa?

Kategorier
Hundträning

Hundträning i Stockholm med fokus på samarbete

En hund behöver jobba både mentalt och fysiskt tillsammans med sin människa. Gå en hundkurs i Stockholm för att få rätt verktyg som gör din hundträning till en positiv upplevelse för er båda.

Det sägs ofta att hunden är människans bästa vän. Egentligen borde man kanske vända på det. Människan är hundens bästa vän. Efter 15 000 år av domesticering har hunden utvecklat en närmast ofattbar förmåga att kunna samarbeta med människor. Det är helt unikt. En hund behöver också få använda det här samarbetet i sin vardag. Den behöver jobba med både hjärna och kropp, tillsammans med sin människa, för att må riktigt bra. Där har man som hundägare ett ansvar. Ett ansvar att träna sin hund med schyssta, mjuka och positiva metoder med stöd i forskningen. Med lite träning kan samarbetet mellan dig och din hund bli någonting alldeles extra.

Klickern central i hundträning

När det gäller hundträning handlar mycket om tajming. Det gäller att hitta de beteende hos hunden som man önskar förstärka, och verkligen tajma den signal som lovar en belöning när det beteendet utförs. Det kan vara ett ord, men mest effektivt är det egentligen att använda en klicker. Dels blir det enklare att hitta just den där tajmingen. Men det finns en annan fördel också. Det är att medan du använder ord som “duktig” eller “bravo” i ditt vanliga vokabulär, så gör du knappast samma sak med klickern. Du riskerar med andra ord aldrig att urvattna belöningsmarkören genom att träna konsekvent med klicker. Lycka till! Läs mer om hundträning på denna sajt: stockholmshundsportcentrum.se