Halmstad Hundsim & Rehab

Simträning i bassäng

Träning i vatten är en rolig, populär och effektiv träningsform för hund. Som rehabilitering medför den, då den utförs korrekt, ofta en förkortad konvalescenstid. I friskvårdssyfte är det en utmärkt träning som på många sätt förebygger skador och ohälsa, samt ett tidigt åldrande. Simning ger både ökad kondition och styrka, samtidigt som hunden får jobba med koordination, rörlighet och balans. Det ger alltså samma goda effekter som för människor! Det är en kontrollerad motionsform som skonsamt bygger upp hundens kropp, utan belastning på lederna.

Vår bassäng är 3x6 meter och 1,4 m djup.

Arbetande hundar kan idag i mångt och mycket jämföras med elitidrottare. Simträning hjälper till att bygga upp den goda muskulatur, styrka och koordination hunden behöver för att prestera optimalt.

Sällskapshunden får genom simträning utöva en rolig och mentalt stimulerande motionsform, som dessutom förebygger skador och ohälsa.

Hunden med ledproblem/artros behöver ofta stärka muskulaturen runt lederna, vilket simträning skonsamt gör. Ofta förhöjs hundens livskvalitet av simträningen, och eventuella framtida problem kan förebyggas.

Hos oss finns flertalet simträningsmöjligheter för Dig och Din hund att välja på. Se mer information nedan.

Simkörkort

Rehabiliteringssim

Friskvårdssim

Prova-på-sim